Raffe

Gette

Koen

Jurgen

Biografie

Tensfield is een band uit Leuven die in de winter van 2013 wordt opgericht onder impuls van Raffe Claes. Met de onvoorwaardelijke steun van Geert Zonderman en Koen Geudens worden de eerste plannen gesmeed voor een nieuw bluesproject. Wanneer er een einde komt aan een vorige bezetting gaat het trio meteen op zoek naar een drummer. Enkele maanden en een aantal audities later vervoegt ook Jurgen Moelans op drums de band. Deze formatie kan het goed vinden met elkaar en er wordt iets langer dan een jaar gewerkt aan eigen nummers. Naast de enorme muzikaliteit is het vooral de visie en onderlinge samenhang die van Tensfield een sterk collectief maakt.

 

De naam Tensfield kan afgeleid worden van het woord ‘tension’ (spanning) en ‘field’ (veld). Het is tevens een eigennaam waar een eindeloos muzikaal avontuur achter schuilgaat. Tensfield wordt bezield door 4 getalenteerde muzikanten die de uitdaging aangaan om blues & roots music op eigenwijze manier te benaderen. Als je de muziek van Tensfield beluistert, hoor je dadelijk dat jazz, rock en funk subtiel worden toegevoegd aan de blues waardoor er een nieuw en eigen geluid ontstaat. Deze heren kiezen duidelijk voor het pad van de uitdaging en vernieuwing.

 

Tensfield begint actief op te treden in de zomer van 2015. Het is dan ook een verademing voor de band dat de muziek aanslaat bij het grote publiek. Je kan meteen horen dat de blues aanwezig is maar er wordt iets toegevoegd wat de zintuigen prikkelt. De band neemt het positieve mee en werkt door aan de set die steeds meer vorm krijgt.

 

In 2016 neemt Tensfield deel aan de Belgian Blues Challenge. De band wordt warm onthaald en door velen beschouwd als de revelatie van de wedstrijd. In diezelfde periode komt ook hun debuutplaat ‘Freeze The Clock’ uit onder het Fandango label. Later is de challenge zelfs de opstap naar een plaats op de affiche van het gerenommeerde bluesfestival Swing Wespelaar 2017. De band mag deze hoogmis van de blues openen op zondag. De optredens nemen toe en na verloop van tijd vestigen de heren zich stevig in de Belgische bluesscene als een eigenwijze, zeer getalenteerde, steeds op zoek zijnde band. Tensfield wordt opgemerkt en een aantal grote podia waaronder Hageland Blues & Roots Night, Rootsfest en Blues Peer voegen de band toe aan hun programma. De groep kan rekenen op succes en worden doorgaans erg gewaardeerd voor haar creatieve benadering van het bluesgenre.

 

Met Geert Zonderman op bas en Jurgen Moelans op drums beschikt Tensfield over een zeer ervaren en standvastige ritmesectie. Op deze sterke ritmische basis weerklinken de fenomenale chord changes van Koen Geudens (keys) en Raffe Claes (guitar/vocals) die elkaar op een bijzondere manier aanvullen. Het inspirerende solowerk van beide heren is aanstekelijk en kruidt het geheel heerlijk af. Dit is een band die ‘samen’ muziek maakt en die elkaar het licht in de ogen gunt. Raffe Claes beschikt als frontman over een krachtige en warme stem die het karakter van de band mee vorm geeft.

 

In 2018 mag Tensfield het podium betreden van Blues Peer om deze internationale blueshappening te openen. Dit is een hele eer voor de band en de heren lossen de verwachtingen probleemloos in. Met hun sterke set geven ze de aftrap van dit bluesfeest. Het publiek geniet en de band kan wederom rekenen op een succes. Dit is de kroon op het geleverde werk van de afgelopen 5 jaar. Ondertussen werkt Tensfield aan een tweede album en zullen ook stilaan de buurlanden kennismaken met één van de inspirerendste bluesbands van België.

www.tensfield.org

 

Management & Bookings: Email - tensfield.bluesband@gmail.com

Website created by Raffe Claes I 2O18

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now